Att leda andra

Att leda andra är ledarskap

Att leda andra är ledarskapAtt leda andra är något som inte bara hjälper en utveckla andra, man utvecklar samtidigt sig själv. Man blir bekant med sina styrkor och svagheter, genom att sätta sig själv i olika typer av situationer och genom kritik från andra. Vill du nå nya nivåer, inom din karriär och som människa, är det alltså ledarskap du ska arbeta med. Det krävs att du känner till din egen personlighet och dina färdigheter men samtidigt har du alltså alla förutsättningar finslipa din egen person.

Ledarskap är att inspirera att leda andra

Genom ledarskap får du möjlighet att inspirera och vara en förebild. Det är viktigt att tänka på det, när du ska leda andra. Detta är nämligen inte bara en förmån, utan också ett ansvar. Se till att göra rätt själv och undvika misstag för att applicera detta på arbetsplatsen och låt det genomsyra verksamheten.

Sen kan man självklart göra misstag. I uppgiften att leda andra är det också viktigt att man visar att man är mänsklig. Det man gör ska vara möjligt för andra att ta efter, man ska inte vara övermänsklig, för det kan försvåra saker och ting när man ska leda andra människor.

Kommunikation för att leda andra

Kommunikation är ett fokusområde när det kommer till att leda andra. Det är viktigt att vara tydlig. Här får man vara lite av en kameleont. Vissa personer behöver pekpinnar och ledarskap i allt de gör, medan andra bara vill ha korta direktiv och sköta arbetet mer fritt och på egen hand. Lyssna in dina anställda och anpassa kommunikationen unikt efter varje persons behov.

Att leda andra bygger du relationer

När du ska leda andra bygger du relationer. Vissa blir kortsiktiga och andra långsiktiga. Se varje ny relation som ett tomt blad, som du har möjlighet att fylla med det bästa tänkbara. Se sedan till att jobba kontinuerligt på varje relation.

Våra utbildningar

Ledarskap för chefer

Basutbildning för nyblivna chefer

Läs mer »

Leda utan att vara chef

Ledare men inte chef

Läs mer »

Ledarskap med kommunikation

Kommunikativt ledarskap

Läs mer »

Körkort för nybliven chef

Ny som chef

Läs mer »

Arbetsledarutbildning

Ny som arbetsledare

Läs mer »

Projektledarutbildning

Projektledning i praktiken

Läs mer »

Retorik och kommunikation i ledarskapet

Retorik och komunikation i ledarskapet

Läs mer »

© Ledarskap.info